MTV ve ÖTV hesaplanmasında aracın emisyon oranının da dikkate alınması yönünde bir çalışma yapıldığı ortaya çıktı.
Maliye Bakanlığı’nın, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) hesaplanmasında aracın emisyon oranının da dikkate alınması yönünde bir çalışma başlattığı öğrenildi.
MTV ve ÖTV hesaplanması değişebilir
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatı ile halen silindir hacmi ve yaşı esas alan Motorlu Taşıtlar Vergisi sistemi ve Özel Tüketim Vergisi yeniden değerlendiriliyor.
Amaç çevrenin daha az kirletilmesi
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taraftan araçlar arası vergilendirmede adaletli olmak, bir yandan da sorumlu bir vatandaş olarak çevrenin daha az kirlenmesini istediklerini söyledi.
Bu arada Avrupa ülkelerindeki vergi sistemlerinde, ‘kirlettiğin kadar öde’ olarak da nitelenen ve araçların karbondioksit değerine göre vergi hesaplanıyor.